Συστατικά
- 100 γρ. ντοματίνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. ριγκατόνι, ολικής άλεσης με χαρούπι
- 250 γρ. μοτσαρέλα
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, ή χαρουπόμελο
- 1 κ.σ. βασιλικό
Για το λάδι βασιλικού
- 30 γρ. φύλλα βασιλικού
- 200 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- βασιλικό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το σκόρδο ολόκληρο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα ριγκατόνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός τους. Αφήνουμε στην άκρη.
Για το λάδι βασιλικού
- Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει βάζουμε τα φύλλα βασιλικού και μπλανσάρουμε για 20-30 δευτερόλεπτα για να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπολ με νερό και πάγο για κρυώσουν και να κρατήσουν το χρώμα τους.
- Στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα μεταφέρουμε σε ένα μιξεράκι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά για να διαλυθούν καλά τα φύλλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε τουλπάνι ή σε φίλτρο καφέ και σίτα και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
- Μεταφέρουμε σε μπουκαλάκι και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος τα ριγκατόνι και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το λάδι βασιλικού, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια ή σε μπαλάκια, τα ντοματίνια, το βαλσάμικο, βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο και βασιλικό.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»