Μανιταρόπιτα με μπέικον

Υλικά

 7 μερίδες
  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 350 γρ μανιτάρια (φρέσκα ολόκληρα,καθαρισμένα,πλυμένα και στεγνά)
  3. 2 φρέσκα κρεμμύδια
  4. 1 σκ. σκόρδο
  5. 150 γρ Ferrano μπέικον γαλοπούλας ifantis
  6. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  7. Αλάτι
  8. Πιπέρι
  9. Για την κρέμα τυριών
  10. 1 φλ. γάλα
  11. 2 κ.σ κορν φλάουρ
  12. 1 αυγό
  13. 150 γρ μιξ τριμμένων τυριών pasta & Gratinour arla
  14. Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζω ένα τηγάνι να κάψει και περνάω ελαφρά το μπέικον,μόλις ροδίσει το βάζω σε ένα πιάτο να κρυώσει.

  2. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια,ψιλοκόβουμε και το σκόρδο.Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια,αλάτι,πιπέρι,το σκόρδο και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά και να πιούν όλα τα υγρά τους.

  3. Ψιλοκόβω μόνο τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών και τα βάζω στο τηγάνι.Ψιλοκόβω και το μπέικον και το ρίχνω και αυτό στην γέμιση.Ανακατεύω και σβήνω την γέμιση.Την αδειάζω σε ένα πιάτο και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

  4. Για την κρέμα πρέπει να είναι όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα,το κορν φλάουρ,1 πρέζα μοσχοκάρυδο,αλάτι και ανακατεύω μέχρι να βράσει και να πήξει.

  5. Μόλις πήξει η κρέμα την βγάζω από την φωτιά και βάζω το αυγό κρατώντας στην άκρη λίγο ασπράδι.Ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις με ένα σύρμα,προσθέτω το μιξ τυριών και ανακατεύω καλά για να λιώσουν τα τυριά όσο είναι η κρέμα ζεστή.

  6. Αδειάζω σε ένα μπόλ την κρέμα και ρίχνω μέσα την γέμιση ανακατεύοντας καλά.Έπειτα το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  7. Παίρνω μια λαδόκολλα και βάζω πάνω την σφολιάτα,γεμίζω το ρολό κατά μήκος με την γέμιση,γυρίζοντας λίγο τα πλαϊνά και κάνουμε ρόλο με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.Τραβάμε λίγο την σφολιάτα να μακρύνει.

  8. Την βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με την λαδόκολλα,βάζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.Χαράζουμε τρεις διαγώνιες χαρακές για να φεύγει ο ατμός από μέσα και με το λίγο ασπράδι που κρατήσαμε αλείφουμε από πάνω την σφολιάτα.

  9. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στον αέρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

  10. Την βγάζουμε από τον φούρνο,την αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και μετά την κόβουμε.

  11. Καλή σας όρεξη !!!

    cookpad.com