Μάριος Δημάκης και Γλυκερία Βαζούκη στον Antenna Star: «Το σημαντικό έργο του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου» (Ηχητικό)

Για το αξιόλογο έργο που επιτελείται στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου μίλησαν το πρωί της Τετάρτης 24 Μαΐου 2023 στο ραδιόφωνο του Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η Ζωή», με τη Νάντια Μπούτα, ο Υποδιευθυντής του Σχολείου κ. Μάριος Δημάκης και η κοινωνική Λειτουργός κ. Γλυκερία Βαζούκη.

  • Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2010-2011. Από το σχολικό έτος 2016-2017 ξεκίνησε και η λειτουργία των Λυκειακών Τάξεων. Το σχολικό έτος 2017-2018 μετονομάστηκε σε Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Στη Α’ τάξη Γυμνασίου μπορούν να εγγράφονται μετά από γνωμάτευση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήτιξης), μαθητές απόφοιτοι γενικού ή ειδικού δημοτικού σχολείου. Δικαίωμα πρώτης εγγραφής έχουν οι μαθητές έως το 16ο έτος της ηλικίας τους. Η διάρκεια φοίτησης για το γυμνάσιο είναι τέσσερα (4) χρόνια και μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης των μαθητών στη Δ’ τάξη χορηγείται τίτλος απολυτηρίου Γυμνασίου.

Τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια είναι ισότιμα με τα Ειδικά Γυμνάσια και τα Γυμνάσια Γενικής Παιδείας.

Οι κάτοχοι απολυτήριου Γυμνασίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου  δύνανται να συνεχίσουν τη φοίτησή τους, κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του ΚΕΔΑΣΥ:

  • στην Α’ τάξη Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου
  • στην Α’ Τάξη του Γενικού Λυκείου
  • στην Α’ Τάξη του Ειδικού Λυκείου
  • στην Α’ Τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου
  • στην Α΄ Τάξη του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου
  • σε ΔΙΕΚ ενηλίκων αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Στην Α΄ Τάξη Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου, εγγράφονται κατόπιν γνωμάτευσης του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνάσιου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου, καθώς και κάτοχοι απολυτηρίου των Ειδικών και Γενικών Γυμνασίων.

Στις Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου εφαρμόζονται τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα των Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, όπως αυτά διαμορφώνονται μετά από υπουργική απόφαση. Η διάρκεια φοίτησης για το Λύκειο είναι τέσσερα (4) χρόνια.

Στο Λύκειο λειτουργούν τρεις (3) τομείς:

  • α) Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
  • β) Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
  • γ) Τομέας Πληροφορικής

Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης των μαθητών στη Δ΄τάξη, χορηγείται απολυτήριο Λυκείου, ισότιμο του Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικό πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις κείμενες διατάξεις του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου. Επιπλέον, οι απόφοιτοι της Δ΄ Τάξης δύνανται, κατόπιν γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ, να συνεχίσουν στο «Μεταλυκειακό έτος – τάξη  μαθητείας».

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο υποδέχεται παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Τη φετινή χρονιά, φοίτησαν στο Σχολείο με επιτυχία 63 παιδιά.

Παράλληλα, το Σχολείο συμμετέχει σε κοινωνικές, Πολιτιστικές αλλά και αθλητικές δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια, βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και προάγουν  την υγιή κοινωνικότητα και την ένταξη των μαθητών σε ομάδες, ενώ αποτελούν χρήσιμο εργαλείο διαπαιδαγώγησης και εκμάθησης, μέσω δραστηριοτήτων, όπως η αφήγηση, ο χορός, το τραγούδι, ο θεατρικός διάλογος, η συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες κ.ά.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μάριου Δημάκη και της κ. Γλυκερίας Βαζούκη στον Antenna Star 103.5:

Διαβάστε περισσότερα για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου