Μαρμελάδα πορτοκάλι λεμόνι

Συστατικά

Για τη μαρμελάδα

  • 2 πορτοκάλια, μεγάλα
  • 1 λεμόνι, μέτριο
  • 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • 3 κάρδαμο (κακουλέ), σπόρους
  • 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο

Για το σερβίρισμα

  • 5 φέτες τσουρέκι
  • 3 φέτες ψωμί
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε σε 4 κομμάτια τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, τις γωνίες με τη χοντρή φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις φέτες από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, 1 λίτρο βραστό νερό και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρούμε όλη την πικρή γεύση.
Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με τις φέτες, τον χυμό, τη ζάχαρη, το νερό, το τζίντζερ και το κάρδαμο.
Βράζουμε 30 λεπτά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Όση ώρα κρυώνει θα πήζει περισσότερο.
Αποθηκεύουμε σε βάζο.

Για το σερβίρισμα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο για να λιώσει.
Βάζουμε τις φέτες από το τσουρέκι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι, απλώνουμε από 1 κ.σ. μαρμελάδα και το θυμάρι.
Απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στις φέτες από το ψωμί,  από 1 κ.σ. μαρμελάδα, τη φέτα σε κομμάτια και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com