Μεγάλη τιμή και διάκριση για την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Αγρινίου (Photos)

Μεγάλη τιμή και διάκριση για την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. αποτελεί η βράβευσή της για το 2021 με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη. Με το Βραβείο αυτό αναγνωρίζεται το έργο και η πολυετής προσφορά της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. προς την κοινωνία για 84 και πλέον χρόνια. Η διάκριση αυτή για την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. αποκτήθηκε επάξια, ύστερα από εισήγηση του Έλληνα Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Το Βραβείο παρέλαβαν η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη και η Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., κυρία Μαριάννα Μόσχου, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου, Αντιπρόεδρος της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., μέσα από μία συγκινητική ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μίλησε για την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., το πολυετές και πολύτιμο έργο που προσφέρεται προς παιδιά και ενήλικες με αναπηρία χάρη στην υποστήριξη ολόκληρης της οικογένειας της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., αλλά και για την τιμητική αυτή διάκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το 2021.


Η κυρία Μαριάννα Μόσχου χαρακτηριστικά στην ομιλία της είπε:

«Αποτελεί έναν καθημερινό αγώνα για όλους εμάς να συνεχίζουμε το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για Βήματα Ζωής, για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης που διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια συνεχή αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών της ΕΛΕΠΑΠ από οικογένειες, που αντιμετωπίζουν πολλαπλές δυσκολίες και χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Ανεκτίμητη ανταμοιβή για όλους μας είναι ένα χαμόγελο, η ευτυχία που απεικονίζεται στα μάτια των παιδιών μας, ακόμη και ένα μικρό επίτευγμα στους καθημερινούς στόχους, όπως ένα άγγιγμα, μια λέξη, ένα βήμα και επιτεύγματα ζωής όπως η αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο, η κατάκτηση ενός αθλητικού επιτεύγματος, η ικανότητα για μία ανεξάρτητη ζωή. Τα παιδιά και οι ενήλικες της ΕΛΕΠΑΠ, σε καθημερινή βάση, δίνουν σε όλους μας παραδείγματα σθένους, σκληρής δουλειάς και αποφασιστικότητας. Συνεχίζουν να προσπαθούν, ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες και προσθέτουν ένα μικρό κομμάτι στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και την αποδοχή από την κοινωνία.

Τα μέλη του Δ.Σ., το προσωπικό, οι εθελοντές συνολικά, είμαστε η μεγάλη οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ. Όλοι μαζί στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας, που δίνουν καθημερινά έναν αξιοθαύμαστο αγώνα για να αναπτύξουν τα Βήματα της Ζωής τους.

Για 84 και πλέον χρόνια στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. έχουμε κοινό τρόπο ζωής, βλέπουμε ένα φως στο τούνελ. Το φως είναι τα παιδιά μας και τα Βήματα Ζωής που κάνουν προς ένα καλύτερο μέλλον. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε την παρακαταθήκη της ΕΛΕΠΑΠ και σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των αφοσιωμένων φίλων της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.

Η κυρία Μαριάννα Μόσχου ευχαρίστησε ιδιαίτερα την επιτροπή αξιολόγησης για αυτήν την τιμητική επιλογή και ανάδειξη της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., καθώς και τον κύριο Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέγοντας πως: «Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να συνεχίσουμε αυτό το δια βίου ταξίδι για να φέρουμε ένα ακόμη χαμόγελο, ένα ακόμη βήμα, μια ακόμη ζωή πιο κοντά στην ευτυχία για τα παιδιά μας

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την πολύτιμη και συνεχή στήριξη που προσφέρετε προς την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. και τα Γενναία μας Παιδιά με αναπηρία. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, δίπλα στα παιδιά μας, να τους προσφέρουμε ακόμη περισσότερη αγάπη και περισσότερες θεραπείες, ώστε να μπορέσουν να κατακτήσουν ένα καλύτερο μέλλον!