Η μεγαλύτερη γιορτή της ερασιτεχνικής Αστρονομίας στην Αιτωλ/νία πλησιάζει

14η Π.Ε.Ε.Α. (Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων) 29 έως 31 Ιουλίου 2022 Δρυμώνα Θέρμου Αιτωλοακρνανίας 

  • Ανακοίνωση της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας (έδρα Αγρίνιο)

Η μεγαλύτερη γιορτή της ερασιτεχνικής Αστρονομίας πλησιάζει για άλλη μια φορά στο Νομό μας, μετά από απουσία δύο ετών λόγο της πανδημίας.

Η προσμονή και η πρόκληση μετά από την παρθενική μας διοργάνωση της 12ης ΠΕΕΑ το 2018 είναι μεγάλη.

Η 14η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων (Π.Ε.Ε.Α.) οργανώνεται σε εθελοντική βάση από την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος – “Ηρακλής”.

Χωρίς την προσφορά και την υποστήριξη των εθελλοντών όπως συμβαίνει σε κάθε πανελλήνια, η διοργανωσή της είναι ουσιαστικά αδύνατη. Οι εθελοντές υποδέχονται τους επισκέπτες, εξεπυρετούν σε ερωτήσεις και αναγκες των συμμετεχόντων στον χωρο εξόρμησης και εκδηλώσεων, βοηθούν στην σωστή κατανομή και σταύθμεση των οχημάτων.

Συμμετέχετε και βιώστε ενεργά μια ΠΕΕΑ, δηλώνοντας ενδιαφέρον για να γίνετε εθελοντής(-τρια) για την 14η ΠΕΕΑ συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:
https://www.astroexormisi.gr/%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb…/…

Οι συμμετέχοντες στην εθελοντική ομάδα θα επικοινωνεί μαζί τους ο ομαδάρχης όπου θα υπάρχει συνεχης ενημέρωση κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ΠΕΕΑ, κυρίως ένα μήνα πριν την διοργάνωση. Θα χωριστούν οι εθελλοντές στα 3 τμήματα (γραμματεία, χώρος στάθμευσης, χώρος εξόρμησης & εκδηλώσεων).

Οι εθελοντές σαν παροχή ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς τους, θα έχουν το διακριτικό μοναδικό μπλουζάκι της ΠΕΕΑ προσφορά της διοργάνωσης, είσοδο, φαγητό και χυμούς δωρεάν, συμμετοχή στις συνελεύσεις της οργανωτικής επιτροπής, δώρο τυπωμένα με θέματα αστρονομίας μολύβια, σελιδοδείκτες, μαγνητάκια, τον κατάλλογο messier τυπωμένο σε Α4, και το πιστοποιητικό συμμετοχής – αφίσα της εξόρμησης.

Η διαμονή είναι επιλογή του κάθε συμμετέχνοντα, είτε επισκέπτη είτε εθελοντή. Όπως σε κάθε πανελλήνια οι πλειοψηφία μένει σε σκηνές στον χώρο της εξόρμησης, εκτός αν επιλέξει κάποιο κατάλυμμα στην περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.