Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, χαράσσουμε με ένα μαχαίρι χιαστί τη σάρκα της και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις γυρνάμε με τη φλούδα προς τα πάνω.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Αφαιρούμε και πιέζουμε με ένα κουτάλι για να κάνουμε μια θήκη για τη γέμιση.
Απλώνουμε στις μελιτζάνες 1 κ.σ. ξίδι και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε 2 ντομάτες σε κομμάτια και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ με τη ντομάτα τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το αβοκάντο σε κυβάκια, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε το περισσότερο λάδι από τον τόνο και βάζουμε τον τόνο στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και σερβίρουμε με βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Σχετικά Άρθρα
Ο Φάνης Τσιάμης στον Antenna Star 103.5: «Όλο το Αγρίνιο σε ρυθμούς Κρήτης και Τζιάς» (Ηχητικό)
Όλοι στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου για το 5ο Τουρνουά Μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» (Ηχητικό)
Ο Δημοσθένης Ταμπακέλης στον Antenna Star 103.5 για τον Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ (Ηχητικό)