Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, χαράσσουμε με ένα μαχαίρι χιαστί τη σάρκα της και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις γυρνάμε με τη φλούδα προς τα πάνω.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Αφαιρούμε και πιέζουμε με ένα κουτάλι για να κάνουμε μια θήκη για τη γέμιση.
Απλώνουμε στις μελιτζάνες 1 κ.σ. ξίδι και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε 2 ντομάτες σε κομμάτια και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ με τη ντομάτα τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το αβοκάντο σε κυβάκια, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε το περισσότερο λάδι από τον τόνο και βάζουμε τον τόνο στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και σερβίρουμε με βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Σχετικά Άρθρα
«IQ 160»: Ο Σωκράτης έχει σκοτώσει έναν Προπονητή Πυγμαχίας και αυτοκτονεί
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία