Μελιτζάνες γεμιστές με καπνιστό τόνο

Συστατικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 300 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 320 γρ. τόνο, καπνιστό

Για το σερβίρισμα

  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, χαράσσουμε με ένα μαχαίρι χιαστί τη σάρκα της και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις γυρνάμε με τη φλούδα προς τα πάνω.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Αφαιρούμε και πιέζουμε με ένα κουτάλι για να κάνουμε μια θήκη για τη γέμιση.
  • Απλώνουμε στις μελιτζάνες 1 κ.σ. ξίδι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε 2 ντομάτες σε κομμάτια και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ με τη ντομάτα τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το αβοκάντο σε κυβάκια, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε το περισσότερο λάδι από τον τόνο και βάζουμε τον τόνο στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και σερβίρουμε με βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι.

akispetretzikis.com