Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι! Θες να μάθεις γιατί βάζουμε σιμιγδάλι στα μελομακάρονα; Δοκίμασε την συνταγή και θα καταλάβεις! Σούπερ τραγανά και μελωμένα!

Συστατικά για τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι

  • 250 γρ ηλιέλαιο
  • 250 γρ ελαιόλαδο​
  • 250 γρ. ζάχαρη​
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κγ ξύσμα πορτοκαλιού​
  • 250 ml χυμό πορτοκάλι​
  • 70 ml μπράντι-κονιάκ​
  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό​
  • 2 κ.τ.γ κανέλα​
  • ½ κ.τ.γ γαρύφαλλο​
  • 1 ½ κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ​
  • 1 κ.τ.γ σόδα
  • 250 γρ καρύδια

Για το σιρόπι

  • 800 ml νερό​
  • 800 γρ ζάχαρη​
  • 250 γραμμάρια μέλι​
  • 2 φλούδες από πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και κρέμα mascarpone

  • 250 γρ ricotta
  • 250 γρ mascarpone
  • 250 gr κρέμα σαντιγί, καλά παγωμένη
  • 8 κουταλιές της σούπας Θυμαρίσιο μέλι
  • 1 κγ ξύσμα λεμονιού

Η συνταγή για τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απόo το μέλι στην κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
  • Με το που πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.

Για τα μελομακάρονα

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και ανακατεύουμε, προσοχή θα φουσκώσει.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα, το κονιάκ την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύουμε για ένα λεπτό με το σύρμα.
  4. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το φτερό του μίξερ, δεν ανακατεύουμε για πολύ ώρα.
  5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, 30 γρ το καθένα, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι ή σε έναν τρίφτη για να κάνει τρυπούλες πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά στον αέρα.
  6. Μόλις είναι έτοιμα βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα
    και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
  7. Στο εξάρτημα κόφτη τρίφτη χτυπάμε τα καρύδια μας.
  8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Για την μους με μασκαρπόνε:

  1. Χρησιμοποιώντας το μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να σχηματίσει σφιχτές κορυφές, περίπου για 3 λεπτά.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί τη ρικότα, το μασκαρπόνε, 8 κουταλιές της σούπαςθυμαρίσιο μέλι και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Διπλώστε προσεκτικά τη σαντιγί στο μείγμα της ρικότας με το Μασκαρπόνε.
  4. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα για να σφίξουν τα υλικά.

petros-syrigos.com