Μελομακάρονα με σιμιγδάλι! Θες να μάθεις γιατί βάζουμε σιμιγδάλι στα μελομακάρονα; Δοκίμασε την συνταγή και θα καταλάβεις! Σούπερ τραγανά και μελωμένα!
Συστατικά για τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι
- 250 γρ ηλιέλαιο
- 250 γρ ελαιόλαδο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
- 250 ml χυμό πορτοκάλι
- 70 ml μπράντι-κονιάκ
- 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.τ.γ κανέλα
- ½ κ.τ.γ γαρύφαλλο
- 1 ½ κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.τ.γ σόδα
- 250 γρ καρύδια
Για το σιρόπι
- 800 ml νερό
- 800 γρ ζάχαρη
- 250 γραμμάρια μέλι
- 2 φλούδες από πορτοκάλι
- 1 ξύλο κανέλας
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και κρέμα mascarpone
- 250 γρ ricotta
- 250 γρ mascarpone
- 250 gr κρέμα σαντιγί, καλά παγωμένη
- 8 κουταλιές της σούπας Θυμαρίσιο μέλι
- 1 κγ ξύσμα λεμονιού
Η συνταγή για τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απόo το μέλι στην κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Με το που πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
Για τα μελομακάρονα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και ανακατεύουμε, προσοχή θα φουσκώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα, το κονιάκ την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύουμε για ένα λεπτό με το σύρμα.
- Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το φτερό του μίξερ, δεν ανακατεύουμε για πολύ ώρα.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα, 30 γρ το καθένα, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι ή σε έναν τρίφτη για να κάνει τρυπούλες πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά στον αέρα.
- Μόλις είναι έτοιμα βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα
και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. - Στο εξάρτημα κόφτη τρίφτη χτυπάμε τα καρύδια μας.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Για την μους με μασκαρπόνε:
- Χρησιμοποιώντας το μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να σχηματίσει σφιχτές κορυφές, περίπου για 3 λεπτά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί τη ρικότα, το μασκαρπόνε, 8 κουταλιές της σούπαςθυμαρίσιο μέλι και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Διπλώστε προσεκτικά τη σαντιγί στο μείγμα της ρικότας με το Μασκαρπόνε.
- Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα για να σφίξουν τα υλικά.
petros-syrigos.com
Σχετικά Άρθρα
«The Voice of Greece»: Ο Αγρινιώτης Θοδωρής Νεοφώτιστος στην ομάδα του Μαζωνάκη!
«Η Γη της Ελιάς»: Οι Βρεττάκοι μαθαίνουν πως η Αμαλία έβαλε να τους κάψουν το σπίτι
«Το Δίχτυ»: Το δεύτερο συγκλονιστικό επεισόδιο με θέμα τον εθισμό στα ναρκωτικά