Μερόνυχτο αγωνίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη έκτακτη ανάρτησή μας (Δείτε ΕΔΩ) 8 νοσηλευόμενοι της παθολογικής κλινικής και 3 νοσηλεύτριες, εκ των οποίων η μια αποκλειστική, βρέθηκαν μετά από rapid test θετικοί στον Covid-19. To γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στη νοσηλευτική μονάδα του Αγρινίου

  • Ο κίνδυνος της περαιτέρω εξάπλωσης  και η ανάγκη ελέγχου της κατάστασης ανάγκασε τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. τον κ. Καρβέλη να έρθει εκτάκτως από την Πάτρα με τη συνοδεία ενός λοιμωξιολόγου για να έχει σαφή και έγκυρη αντίληψη της κατάστασης άλλα και να συντονίσει από κοντά τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται τον ιό να τον μετέφερε από έξω μία από τις νοσηλεύτριες η οποία έχει την ιδιότητα της αποκλειστικής.

Εντός των επομένων ωρών και επειδή στην Covid κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται ήδη 24 ασθενείς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απαιτηθεί το κλώσιμο της κλινικής  η μεταφορά τους σε άλλη νοσηλευτική μονάδα έτσι ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος και να απολυμανθεί.

Τέλος να αναφέρουμε ότι εκτός από τα rapid tests έχουν συγκεντρωθεί και συνεχίζουν να συγκεντρώνονται δείγματα για την αποστολή τους σε εργαστήρια μοριακού αναλυτή, έτσι ώστε να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Η κλινική κατάσταση των ασθενών δυσχεραίνεται ακόμα πιο πολύ από το γεγονός ότι τα υποκείμενα νοσήματα με τα οποία είναι βεβαρυμμένη η υγεία τους επιδεινώνουν ακόμα  πιο πολύ την κατάσταση.


Λευτέρης Τηλιγάδας

«Agrinio365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr