Μεσολόγγι – Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής: «Αποπομπή από άμβωνος» του Πρωτοψάλτη Χρήστου Απέργη

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει στους πιστούς της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου η ενέργεια του Μητροπολίτη, Δαμασκηνού να «αποπέμψει από άμβωνος» τον Πρωτοψάλτη, Χρήστο Απέργη.

  • Η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη του Ναού κ. Χρήστο Απέργη για την μέχρι σήμερα πολυετή και πολύκαρπη διακονία του στο Αναλόγιο της Αγίας Παρασκευής. Τον ευχαρίστησε για την προσφορά του εκφράζοντάς του παράλληλα τον έπαινο και την ευαρέσκεια της τοπικής μας Εκκλησίας και ανακοίνωσε, ότι θα εκκινήσει η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού

Όπως, αναφέρει και το messolonghinews.gr διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές θεωρήσαμε ότι ο κ. Χρήστος Απέργης υπέβαλλε την παραίτησή του… Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Όταν, ο κ. Απέργης κατάλαβε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, «προς τι» οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Δεσπότη, κυριολεκτικά «άνοιξε η γη να τον καταπιεί»…

Ταυτόχρονα όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί είναι οι ενορίτες της Αγίας Παρασκευής που έμειναν άναυδοι από την ενέργεια του κ.κ. Δαμασκηνού, αφού ο κ. Απέργης εκτελούσε υποδειγματικά τα καθήκοντά του, στο αναλόγιο του Ναού.

messolonghinews.gr