Μεσολόγγι: Ηλικιωμένος έμεινε μόνος του στην κλινική Covid για τρεις μέρες – Η καταγγελία της κόρης του

Για ταλαιπωρία του ηλικιωμένου πατέρα της ο οποίος εισήχθη στο Νοσοκομείο Ι.Π. Μεσολογγίου, μιλάει στην καταγγελία της μια γυναίκα από το Μεσολόγγι τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση του aixmi-news.gr.

  • Σύμφωνα με την ίδια, ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε εκτάκτως ως επείγον περιστατικό στο νοσοκομείο, του έγινε μετάγγιση αίματος και στην συνέχεια εισήχθη  στην παθολογική κλινική, όπου έμεινε για δύο ημέρες και ενώ επρόκειτο να πάρει εξιτήριο ανέβασε πυρετό και  το νοσοκομείο ενημέρωσε ότι θα μεταφερθεί στην κλινική covid ως ύποπτο κρούσμα για 3 ημέρες, έως ότου βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης το οποίο τελικά ήταν αρνητικό.

Όπως καταγγέλλει η γυναίκα για όλο αυτό το τριήμερο, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τον ηλικιωμένο τον οποίο άφησαν γυμνό από την μέση και κάτω, ενώ η οικογένεια είχε ρούχα στον δωμάτιο που εισήχθη αρχικά. Επίσης καταγγέλλει ότι για τρείς ολόκληρες ημέρες έμεινε χωρίς φαγητό και νερό. Όταν μεταφέρθηκε και πάλι στο δωμάτιο της παθολογικής τον επισκέφθηκαν μέλη της οικογένειας, στους οποίους ο ηλικιωμένος περιέγραψε τα όσα βίωσε.

Η απάντηση στα παράπονα που έκαναν στους αρμοδίους ήταν ότι δεν συνέβησαν όλα αυτά που περιέγραψε ο ηλικιωμένος και ότι έτυχε της προσοχής του νοσοκομείου.

Οι συγγενείς επικοινωνούσαν συνεχώς με το Νοσοκομείο κατά την διάρκεια του επίμαχου τριημέρου, ζητώντας να προσεχθεί ο ηλικιωμένος αφού η παρουσία των ίδιων απαγορευόταν στην κλινική Covid. Οι συγγενείς εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αντιμετώπιση που είχε ο άνθρωπός τους, σύμφωνα με την δική τους άποψη.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου υποστηρίζεται ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται στην κλινική Covid εφαρμόζονται σε όλους τους ασθενείς ή τα ύποπτα κρούσματα, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ. Κανείς δεν μπορεί να προσεγγίζει την εν λόγω κλινική εκτός από τον νοσηλευτή ή τον γιατρό που εισέρχεται για την νοσηλεία του ασθενούς έχοντας λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Όλοι οι ασθενείς γευματίζουν και δειπνούν σε συγκεκριμένες ώρες, χωρίς καμία εξαίρεση και ανάλογα με τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

Επιπλέον στην κλινική Covid οι επισκέψεις των γιατρών και των νοσηλευτών δεν μπορούν να είναι συχνές, εκτός κι αν ο ασθενής αντιμετωπίζει έκτακτη ανάγκη.  Όπως υπογραμμίζει ο Διοικητής Παν. Παπαδόπουλος, τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά για την ασφάλεια όλων, ενώ ο  ίδιος προτίθεται να ερευνήσει την υπόθεση αυτή.

aixmi-news.gr