Μεσολόγγι: Στις 21 Αυγούστου o 8ος Κωπηλατικός διάπλους

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου διοργανώνει το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 17.00, για 8η φορά τον Κωπηλατικό Διάπλου της Λιμνοθάλασσας.

  • Ο κωπηλατικός διάπλους της Λ/Θ 2021 είναι αθλητική γιορτή, ανοικτός σε όλες τις ηλικίες και ιδιότητες, με οτιδήποτε κωπήλατο σκάφος διαθέτουν και ο σκοπός του είναι η προβολή της Λιμνοθάλασσας και η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στη περιοχή.

Η διαδρομή των 14 εως 16 Χλμ, θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και έγινε μετά από αίτημα πολλών παλαιών συμμετεχόντων. Στο κωπηλατικό διάπλου μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Ιδιώτες, αθλητές και όλες οι ηλικίες . Όσοι δεν έχουν δικό τους σκάφος θα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης (πληρ. 6982310944).   

Ο κωπηλάτης θα έχει την ευκαιρία να κωπηλατήσει εντός τμήματος του Εθνικού Πάρκου των Λιμνοθαλασσών, να επισκεφτεί το ιστορικό νησάκι του Αι Σώστη με τον ομώνυμο φάρο, να θαυμάσει την πλούσια ορνιθοπανίδα του πάρκου, τις παραδοσιακές κατοικίες των ψαράδων στα διβάρια της Λ/Θ καθώς και το μοναδικό Μουσείο Άλατος στην Ελλάδα, εντός των Δημοτικών Αλυκών Τουρλίδας, όπου θα είναι και το σημείο εκκίνησης και τερματισμού . Επίσης ο κωπηλάτης θα δει και θα μπορέσει να αξιολογήσει τις ανθρώπινες παρεμβάσεις σε ένα μοναδικό οικοσύστημα και να βγάλει από μόνος του τα συμπεράσματα του.