Μεσολόγγι: Ξεναγήσεις στην Αρχαιότητα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό το Σαββατοκύριακο

Παρά τη συννεφιά και τις βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, οι ξεναγήσεις με το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS στον Κήπο των Ηρώων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ξενοκράτειο και το Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών Βάσως Κατράκη συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, οι οποίοι συμμετείχαν στις οργανωμένες ξεναγήσεις.

  • Σε αυτές τις ξεναγήσεις είχαν την ευκαιρία να έρθουν φίλοι από το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, την Καλαμάτα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Ο Κήπος των Ηρώων αποτελεί αναμφίβολα σταθμό στις επισκέψεις στο Μεσολόγγι καθώς συγκεντρώνει μνημεία και ιστορικά γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο εντάχθηκε δυναμικά στους ποιοτικούς επισκέψιμους χώρους της πόλης μας και εντυπωσίασε τους επισκέπτες τόσο για την αρτιότητα των υποδομών όσο και για τους θησαυρούς που φιλοξενεί.

Στην προσπάθειά του Οργανισμού για ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δε θα μπορούσε να λείπει το Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό έργο της Βάσως Κατράκη που συνδέεται άρρηκτα με την παράδοση της περιοχής.

Ύστερα από το ταξίδι στην αρχαιότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό που κάναμε το περασμένο Σαββατοκύριακο, προετοιμάζουμε τις επόμενες δραστηριότητες έτσι ώστε ντόπιοι και επισκέπτες να γνωρίσουν τις ανεξάντλητες επιλογές που ο τόπος προσφέρει.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://messolonghibylocals.com για πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες δράσεις και για υποβολή δηλώσεων συμμετοχής και κάντε μια βόλτα από τον Τοπικό Κόμβο_Local Hub καθημερινά.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις του οργανισμού, συμπληρώστε την φόρμα που ακολουθεί: https://forms.gle/tvi7gL2sx8Dty5kP6
Το Μεσολόγγι των Ντόπιων είμαστε όλοι εμείς, μαζί.

Το Μεσολόγγι των ντόπιων
Messolonghi by Locals