Στη φωτογραφία ο Χρήστος Μπούρας Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Μέτωπο Δημάρχων κατά του Πανεπιστημίου Πατρών

Στα κάγκελα στην κυριολεξία βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Πύργου και Ήλιδας, Γιώργος Παπαναστασίου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος Γιάννης Λυμπέρης εξαιτίας των «μεθοδεύσεων» της Πρυτανίας του Πανεπιστημίου Πατρών που κρύβονται στο σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγα 24ωρα.

  • Αφορμή για αυτή την εξέλιξη ήταν η δημοσιοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, για τον οποίο καμία διαβούλευση με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και γενικότερα το σύνολο των φορέων των τοπικών κοινωνιών δεν προηγήθηκε, κάτι που εξαγρίωσε τους τρείς Δημάρχους.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου προβλέπει συγχωνεύσεις, μετακινήσεις τμημάτων και σχολών και ουσιαστικά ανατρέπει προς το χειρότερο την απόφαση της προηγούμενης συγκλήτου του Πανεπιστημίου που είχε παρθεί πριν από έναν περίπου χρόνο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου εμφανίζεται αποφασισμένος σύμφωνα με πληροφορίες, να συγκρουστεί ολομέτωπα με το νέο Πρύτανη Χρήστο Μπούρα, και τη νέα σύγκλητο και σε κάθε περίπτωση.

Το σχέδιό του αναμένεται να το ξεδιπλώσει μεθαύριο, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα τη τύχη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.

Σωκράτης Τσόμπος