Μία απλή ερώτηση

Χθες το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι της πόλης κλήθηκαν να παραστούν σε μια συνέντευξη τύπου για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Αγρινίου, χωρίς καμιά άλλη διευκρίνιση ή υποσημείωση.

Όταν έφτασαν όμως στην πόρτα του νοσοκομείου τους ζητήθηκε πρόσφατο rapid test το οποίο να αποδεικνύει ότι δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό, με το οποίο κανείς δεν ήταν εφοδιασμένο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί η είσοδος στο νοσοκομείο. Έτσι αποφασίστηκε μια συνέντευξη στα όρθια στον αύλειο χώρο της μονάδας.

Ερώτηση: Όλοι οι εικονιζόμενοι στην παραπάνω φωτογραφία, οι οποίοι βγήκαν μέσα από το νοσοκομείο, για να δώσουν τη συνέντευξη στον αύλειο χώρο, ήταν εφοδιασμένοι με rapid test και εάν «ναι» (που «δεν», νομίζω), πότε είχαν γίνει αυτά;

Υ.Γ.1. Η παραπάνω ερώτηση είναι ρητορική, όχι μόνο, γιατί είναι γνωστή η απάντηση της, αλλά και γιατί στη χώρα αυτή, όπου ανθεί η «φαιδρά πορτοκαλέα», είναι γνωστό τοις πάσι ότι άλλοι κανόνες ισχύουν τους «κατ’ έχοντες» (όλοι αυτοί που «κάτι έχουν», δηλαδή) και άλλα για τους «αν έχοντες» (όλοι αυτοί, για τους οποίους μπαίνει ζήτημα «αν έχουν»… test).

Υ.Γ.2. Να εξαιρέσουμε φυσικά, όσους έχουν αποκτήσει ανοσία με φυσικό τρόπο.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr