Μια εικόνα…

Πολλοί θα πουν, βλέποντας τον δήμαρχο να μαζεύει ο ίδιος τα σκουπίδια, … «μπράβο» και «ζήτω» και «ωραίος ο δήμαρχος» και άλλα τινά.

  • Και κατά βάσιν δεν θα διαφωνήσω. Ναι, για επικοινωνιακούς, αλλά και για λόγους ουσίας, ο δήμαρχος πρέπει να είναι αυτός που πρώτος θα δώσει το καλό παράδειγμα, θα δώσει και το σύνθημα μαζί.

Ωστόσο, …εγώ ντρέπομαι για αυτή την εικόνα.

Τα έλεγα και προ ημερών στη στήλη, όταν σχολίαζα, με αφορμή τα χιλιάδες μπουκαλάκια στην άκρη του δρόμου στις στροφές Νέας Αβώρανης – Καινουρίου και το σκουπιδαριό που κατέληξε στην Τριχωνίδα, ότι «είμαστε 200 χρόνια πίσω».

Και ίσως να είπα και λίγα!

Τι καταλαβαίνουμε, δηλαδή; Ότι θα έρχεται ο δήμαρχος από πίσω μας να μαζεύει τα σκουπίδια μας; Ότι έχουμε από 50 υπηρέτες εθελοντές, που «θα καθαρίσουν» (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για την πάρτη μας;

Και δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, …αλλά ρε φίλε, …να τα βράσω τα πτυχία σου και το κοινωνικό σου status, αν δεν έχεις μάθει ακόμη να πετάς το σκουπίδι σου στον κάδο, το οποίο δεν πρέπει καν να είναι πλαστικό!

Όσο για τον δήμαρχο, εγώ θα του πω δυο φορές «μπράβο». Θα συμπληρώσω, όμως, ότι έχει την ισχύ και την ευθύνη …να ρίξει και κανένα πρόστιμο, μπας και γίνουμε ποτέ άνθρωποι. Γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουμε…

 

Media group «Agrinio 365» | Φώτης Μπερίκος