Μια πρωτοχρονιάτικη σκέψη

Διαβάστε την παρακάτω δήλωση και προσπαθήστε, αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, να μαντέψετε ποιο είναι εκείνο το πρόσωπο, που διαπιστώνει… «το αβέβαιο του μέλλοντος». Δεν είναι φιλόσοφος, είναι πολιτικός και «την λέει», με τον δικό του μοναδικό τρόπο στον Κυριάκο:

«Πολλοί εύχονται ενδόμυχα το 2021 να φέρει ως μέλλον το παρελθόν της «κανονικότητας». Να μοιάζει  περισσότερο με το 2019, παρά με τον πιθανό αυθεντικό εαυτό του που είναι, ακόμη και μετά το εμβόλιο, αβέβαιος. Μετέχουμε ούτως ή άλλως αναγκαστικά, σε μια πρωτοφανή άσκηση αναστοχασμού για τη σχέση μας με τον χρόνο, τη φύση, τη διακινδύνευση, την επιστήμη, τον εαυτό μας και τους άλλους.

Αυτή δεν είναι μια ανέμελη γιορτή.

Την περνάμε μαζί με όσες και όσους υφίστανται ατομικά ή οικογενειακά  τη δοκιμασία. Μαζί με όσες και όσους  δίνουν την υγειονομική  μάχη στην πρώτη γραμμή. Υποδεχόμαστε όμως το έτος της μεγάλης εθνικής επετείου. Το έτος της  μεγάλης παγκόσμιας, ευρωπαϊκής και εθνικής πρόκλησης να οργανωθεί μια νέα αφετηρία που θα αξιοποιεί τις σκληρές εμπειρίες της πανδημίας. Ευτυχώς, μέσα σε όλα αυτά, οι  απλές και θεμελιώδεις ευχές για Υγεία και Καλή Χρονιά απόκτησαν νόημα».

Για να βοηθήσουμε λίγο, είναι ένα πρόσωπο, που έχει βάλει πλάτη σε όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις συνεργασίας της προηγούμενης δεκαετίας και που όλοι (πλην του Μητσοτάκη) θεωρούσαν, ότι θα αντικαταστήσει τον Προκόπη στην Προεδρεία της Δημοκρατίας. Εκείνο όμως που τον πόνεσε πιο πολύ ήταν η επιλογή Διαμαντοπούλου για την υποψηφιότητα του Ο.Ο.Σ.Α.

Την άφησε λοιπόν και την μπηχτή: «Αυτή», κ. Μητσοτάκη, «δεν είναι μια ανέμελη γιορτή».


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr