Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της δίκης»

Ενώπιον του Δικαστηρίου, θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη (14/10) η Έφη, για να απολογηθεί για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

  • Εξηγήσεις αναμένεται να δώσει την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον του δικαστηρίου και του θύματός της, Ιωάννας Παλιοσπύρου, η κατηγορούμενη της επίθεσης με βιτριόλι, Έφη Κακαράτζούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη θα αναφερθεί στο πώς και από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, αν είχε συνεργούς και στην σχέση της με τον 40χρονο.

«Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της δίκης», λέει μιλώντας στο Mega Channel ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Στις υποθέσεις όπου κάποια γυναίκα ή άντρας επιτίθεται με βιτριόλι σε ένα άλλο πρόσωπο, σκοπός του δεν είναι να τον σκοτώσει, να τον έχει νεκρό, αλλά ζωντανό νεκρό, να του καταστρέψει τη ζωή», συμπληρώνει και επισημαίνει ότι η κατηγορία μπορεί να μετατραπεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, «αν από τη διαδικασία προκύψουν στοιχεία ανθρωποκτόνου σκοπού».

Αναφορικά με ελαφρυντικά που ενδεχομένως να αναγνωριστούν στην κατηγορουμένη, όπως αυτό της μεταμέλειας, ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε: «Την ειλικρινή μεταμέλεια πάντοτε ένα δικαστήριο την εκτιμά, και αν αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό, το πλαίσιο ποινής πέφτει πολύ χαμηλά. Η συνήθης νομολογία είναι ότι ζητάω συγγνώμη, μια δεικτική μεταμέλεια, δεν είναι ικανή για να την αναγνωρίσει το δικαστήριο. Θέλει έμπρακτη απόδειξη το δικαστήριο», τονίζει.

iefimerida.gr