Μηλολουκουμάδες

Συστατικά

Για τον χυλό

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 250 γρ. γάλα
  • 2 αβγά, μέτρια, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τους μηλολουκουμάδες

  • 4 μήλα
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • παγωτό, της αρεσκείας μας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον χυλό

  • Περνάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα από μια σίτα πάνω από ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Με το σύρμα ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

Για τους μηλολουκουμάδες

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος τους, και κόβουμε το κάθε μήλο σε 6-8 λεπτές ροδέλες, εγκάρσια.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι (3-4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
  • Βουτάμε την κάθε φέτα μήλου στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο περίσσειος.
  • Τηγανίζουμε τις φέτες γυρίζοντάς τες προσεκτικά μια-δυο φορές, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.
  • Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, κανέλα, και συνοδεύουμε με παγωτό.

akispetretzikis.com