Υλικά
- 3 αυγά
- 1 γιαούρτι 125 γρ.
- 1 ½ κεσεδάκι γιαουρτιού ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γάλα
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
- 5 κεσεδάκια αλεύρι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Ένα μπέικιν πάουντερ
- 1 κεσεδάκι σταφίδες
- Χυμό μισού πορτοκαλιού
- 1 μήλο
- 1κουταλιά αλεύρι+1 κουταλάκι κανέλα
- Λίγη μαρμελάδα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή μας παίρνοντας ένα μπολ και σπάμε τα τρία αυγά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύομαι πολύ καλά. Στην πορεία, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιογενές.
- Συνεχίζουμε παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε τις σταφίδες μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το μήλο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη με κανέλα.
- Στο μπολ με το μείγμα προσθέτουμε τις σταφίδες (κρατάμε λίγες σταφίδες για μετά) αφού τις στραγγίσουμε καλά και ανακατεύουμε.
- Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα. Τοποθετούμε κάθετα τις φέτες μήλου και ανάμεσα ρίχνουμε τις υπόλοιπες σταφίδες.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε με μαρμελάδα.
Απλά καταπληκτικό! Δοκιμάστε το!
xrysessyntages.gr
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ