Μητσοτάκης: Ο λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή – Έχουμε και το σχέδιο και την εμπειρία να το κάνουμε πράξη

Το μήνυμα για σκληρή δουλειά και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων χωρίς έπαρση ή αλαζονικές συμπεριφορές έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη νίκη στις εκλογές.

  • «Οι Έλληνες μας έδωσαν ισχυρή εντολήνα προχωρήσουμε στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Με ηχηρό τρόπο, έκλεισαν οριστικά έναν κύκλο τοξικότητας που κράτησε πίσω την κοινωνία. Ευχαριστώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για τη στήριξη. Νιώθω βαρύτερο το χρέος να υπηρετήσω το χρέος με όλες μου τις δυνάμεις. Ποτέ δεν υπόσχομαι πράγματα, αλλά θα μείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον, με σκληρή δουλειά, χωρίς να δεχθώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρισκόμουν μπροστά σας, αυτήν τη μεγάλη τιμή, αυτή τη μεγάλη ευθύνη, με ισχυρή εντολή. Δούλεψα πολύ σκληρά, προσπαθώντας να μαθαίνω από τα λάθη μου. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συνεργάτες μου. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στη Μαρέβα, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη», είπε.

«Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας. Από αύριο πρωί όμως σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και συνεχίζουμε την προσπάθεια να φτιάξουμε μια Ελλάδα με περισσότερη ευημερία. Ξημερώνει για όλους αύριο μία ακόμη καλύτερη μέρα».