«Μνημόνιο» για την αντιμετώπιση του «Ιανού»

Η Πολιτική Προστασία προχωρά στη σύνταξη «Μνημονίου» με τις απαραίτητες ενέργειες, που πρέπει να κάνουν πολίτες και φορείς σε αυτές τις περιπτώσεις, για να αποφευχθούν τραγικές καταστάσεις του παρελθόντος.

Οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε «απόλυτη επιφυλακή» και:

Όσοι πολίτες βρίσκονται σε περιοχές που πλημμύρισαν στο παρελθόν, μένουν κοντά σε ποταμούς ή στη φορά χειμάρρων, δεν πρέπει να μείνουν σε υπόγεια, ημιυπόγεια ή ισόγεια.

Πόρτες και παράθυρα πρέπει να παραμείνουν ερμητικά κλειστά.

Σε περίπτωση χειμάρρου, όσοι βρίσκονται στο σπίτι τους πρέπει να μετακινηθούν στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού

Πρέπει να αποφεύγονται όλες οι μετακινήσεις στις περιοχές που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Όσοι βρίσκονται έξω την ώρα της κακοκαιρίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιχειρήσουν να διασχίσουν χείμαρρο.

Νέες ανακοινώσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις πληγείσες περιοχές έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από την Πέμπτη 17/9 και έως το Σάββατο 19/9 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, κατά τόπους καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Κεντρική Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων.

Σε κάθε περίπτωση όμως και καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για σφοδρότατα φαινόμενα συνιστούμε στους οδηγούς που πρέπει να ταξιδέψουν:

Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Κλείνοντας παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας».