Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον βουλευτή Γ. Βαρεμένο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Θεόδωρο Σειτανίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Δημητρογιάννη την πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων Ν. Αιτ/νιας Α.Γκούρλια, τους δημοτικούς συμβούλους Γ. Καραμητσόπουλο και Π. Μαρνέζο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νιας «Δ.Ψαθάς» Δ. Σιδηρόπουλο και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων.
«Ημέρα υπενθύμισης των δραματικών γεγονότων που βίωσε ο Μικρασιατικός Ελληνισμός και συγχρόνως ημέρα απόδοσης τιμής στους Έλληνες, οι οποίοι παρά τα όσα βίωσαν, επέδειξαν περίσσια ψυχική δύναμη. H Πολιτεία και η κοινωνία οφείλουν να διατηρούν ζωντανή την ιστορική γνώση και όλοι μαζί ναα την παραδίδουμε αυθεντική και αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.













Σχετικά Άρθρα
«Ελιά – Καπνός – Παναιτωλικός»: Συνεχίζεται μέχρι 10 Μαΐου η τρυφερή κωμωδία στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Μεσολόγγι: 9 Μαΐου στο Ανοιχτό Θέατρο Λιμανιού Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης
Μεσολόγγι: Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής προς τιμήν του Πρωτεπιστάτη και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους