Μοιραία και αναπόφευκτα

Οι παλιότεροι έλεγαν ότι έχουν περάσει πόλεμο, κατοχή και εμφύλιο. Εμείς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, βεβαίως – βεβαίως, Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος, θα λέμε ότι έχουμε περάσει μνημόνια, capital controls και Covid-19. 

  • Προϋπόθεση, φυσικά, για να φτάσουμε να έχουμε κάτι να διηγηθούμε, το αυτονόητο: να συμμαζευτούμε επιτέλους, να βάλουμε μυαλό και να ακούσουμε αυτά που οι ειδικοί μας συνιστούν, …διότι ούτε τώρα, σε συνθήκες καραντίνας νομίζω ότι το κάνουμε, παρ’ ότι  δεν υπάρχουν επιλογές πλέον. Ούτε η πολυτέλεια της άρνησης, της αμφισβήτησης, της γνωστής τάσης του νεοέλληνα στους εξυπνακισμούς και στην απύθμενη ανοησία, που στην προκειμένη περίπτωση σαφώς και είναι άκρως επικίνδυνη.

Οι επιπτώσεις όλου αυτού του σεναρίου τρόμου, που ξαφνικά έγινε ξανά η καθημερινότητά μας, πολύ φοβάμαι ότι θα μας απασχολούν για καιρό ακόμα.

Και η περίοδος που ακολουθεί, απ’ ότι καταλαβαίνω, θα είναι μάλλον ζόρικη.

Και το λέω αυτό, ακούγοντας και διαβάζοντας κι εγώ όλα όσα μονοπωλούν πια τις συζητήσεις μας και την επικαιρότητα, αλλά και βλέποντας συνήθειες και συμπεριφορές, που, δυστυχώς, δεν αλλάζουν.

«Agrinio 365» Media Group | Φώτης Μπερίκος