Υλικά
-
- 1,2 κιλό μοσχαράκι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 3 μεσαία καρότα, σε ροδέλες 4 εκ.
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί ή κονιάκ
- 1 φύλλο δάφνη
- 12 – 14 πατάτες baby, κομμένες στη μέση
- 6 φλιτζάνια φρέσκα φασολάκια στρογγυλά, καθαρισμένα
Για το σερβίρισμα
- φρέσκο Ψωμί
- φέτα
Διαδικασία
Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοταρετε το κρέας, ιδανικά σε δύο δόσεις. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις το κρέας έχει πάρει χρώμα το βγάζετε από την κατσαρόλα.
Προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά και στη συνέχεια επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ και το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το γλυκό κρασί ή το κονιάκ και περιμένετε για μισό λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος, προσθέτετε τον χυμό τομάτας, το ζωμό και τη δάφνη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Σιγομαγειρεύετε συνολικά για 90 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά και ελέγχοντας αν τα υγρά είναι αρκετά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1/2 -1 φλιτζάνι έξτρα ζωμό.
Περίπου στη 1 ώρα, προσθέτετε τις πατάτες baby και συνεχίζετε το μαγείρεμα. Περίπου 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση προσθέτετε και τα φρέσκα φασολάκια ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε μέχρι το κρέας να μαλακώσει και οι πατάτες και τα φασολάκια να είναι έτοιμα. Αποσύρετε από τη φωτά και σερβίρετε με φέτα και φρέσκο ψωμί.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατέρας Νικόλαος έμαθε για την εγκυμοσύνη της Χλόης
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Οι ένοικοι του «Buona Mattina» διαγωνίζονται για ένα διαφημιστικό!
«Grand Hotel»: Χαραλάμπης και Θεώνη συνειδητοποιούν το τέλος του έρωτά τους