Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα κρασιού με σπανάκι

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε 6 χοντρές φέτες πάχους 2,5 εκατ.
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο για το ψήσιμο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα και το γαρνίρισμα

  • 100 ml κρασί κόκκινο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο, πράσινο και ροζ πιπέρι σε κόκους
  • 1 ρίζα φινόκιο ζεματισμένη για 3΄σε βραστό νερό και στραγγισμένο
  • 200 γρ. σπανάκι ζεματισμένο για 3΄σε βραστό νερό και στραγγισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε με το λάδι τις φέτες του μοσχαρίσιου φιλέτου και τις αλατοπιπερώνετε. Τις βάζετε στη σχάρα του φούρνου στο γκριλ σε δυνατή φωτιά, ώστε ν’ αρπάξει λίγο απ’ έξω και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά. Κάτω από τη σχάρα τοποθετείτε ένα ταψί για να συγκεντρώνετε τα υγρά του ψησίματος.
  2. Ψήνετε τα φιλέτα 4′-5′ περίπου από κάθε πλευρά. Κατά το ψήσιμο αλείφετε τα φιλέτα με ένα πινέλο με λίγο βούτυρο λιωμένο.
  3. Ξύνετε το ταψί και προσθέτετε το κόκκινο κρασί. Φιλτράρετε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και το βράζετε μαζί με το πιπέρι για 5′.
  4. Σοτάρετε στο βούτυρο το φινόκιο και το σπανάκι για 2΄-3΄. Σερβίρετε τα φιλέτα και περιχύνετε με τη σάλτσα του κρασιού. Γαρνίρετε με τα σοταρισμένα λαχανικά.

ethnos.gr