Μους γιαουρτιού με καραμελωμένα αμύγδαλα

Συστατικά

Για τη μους γιαουρτιού
3 γρ. φύλλα ζελατίνης
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
20 γρ. ινδοκάρυδο
20 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
200 γρ. αμύγδαλα, ψημένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. μέλι
φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Για τη μους γιαουρτιού
Βάζουμε σε ένα μπολ κρύο νερό, τα φύλλα ζελατίνης, και αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει, και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ινδοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, την άχνη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού με τη ζελατίνη, τη σαντιγί, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Μεταφέρουμε τη μους σε μια σακούλα κορνέ ή σε ένα μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά σε δόσεις. Βάζουμε στην αρχή 20 γρ. και μόλις λιώσουν ρίχνουμε άλλα 20 γρ. και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα της ζάχαρης. Προσοχή! Το μείγμα καίει πολύ!
Με το που λιώσει και η τελευταία δόση της ζάχαρης και δημιουργηθεί η καραμέλα, ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να πάει παντού η κραμέλα, και τα μεταφέρουμε γρήγορα στο ταψί.
Αφήνουμε το ταψί στην άκρη μέχρι να κρυώσουν τα αμύγδαλα.
Για το σερβίρισμα
Μοιράζουμε σε ποτήρια τη μους γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με λίγα καραμελωμένα αμύγδαλα, περιχύνουμε με μέλι, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου, και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com