Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα αποκτούν δωρεάν ασύρματο Internet, ύστερα από την παροχή της COSMOTE στο υπουργείο Πολιτισμού.
- Πρόκειται για 25 μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που θα έχουν πλέον δωρεάν WiFi, κάτι απολύτως ζητούμενο από τους επισκέπτες στην σύγχρονη εποχή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που άρχισε εδώ και μερικά χρόνια και τώρα έφθασε η στιγμή να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί σε σημεία υψηλού πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.
Σύντομα επομένως θα διαθέτουν δωρεάν WiFi και η Αρχαία Ολυμπία, η Ακρόπολη Λίνδου, ο Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, οι Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα) και το Νέο Μουσείο Βεργίνας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η Αρχαία Δωδώνη, ο Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Νεμέας, ο Μυστράς, ο Αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Ελεύθερνας, το Κάστρο Παλαμηδίου και το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.
Όπως λέει η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ «δημιουργείται έτσι ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον που θα προσφέρει μια διαφορετική, ακόμη καλύτερη εμπειρία για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Με το WiFi στους αρχαιολογικούς χώρους θα τους παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες.
Είναι σημαντικό για τις υπηρεσίες του υπουργείου γιατί μέσω των υποδομών που προσφέρει ο ΟΤΕ, μπορούμε να εφαρμόσουμε διάφορες υπηρεσίες τηλεμετρίας, τηλεπισκόπησης ακόμη και την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την οποία ούτως ή άλλως το υπουργείο και ο αρμόδιος Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων έχουν σχεδιάσει και βρίσκεται σε εξέλιξη».
Την καλή συνεργασία επισημαίνει και ο κ. Τσαμάζ, καθώς όπως λέει, «μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να πολλαπλασιάσουμε τον αντίκτυπο της ιστορίας μας. Με τις υποδομές δικτύων νέας γενιάς και το δωρεάν internet, στέλνουμε εικόνα και ήχο από τα σημαντικότερα μνημεία σε όλον τον κόσμο, ενισχύοντας την εικόνα της σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας. Στην COSMOTE στηρίζουμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας, γιατί η γνώση τους αποτελεί πυξίδα για το μέλλον. Μόνο αν γνωρίζουμε τις ρίζες μας μπορούμε να ξέρουμε και πού πηγαίνουμε. Με τη θετική μας επίδραση στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».
Να σημειωθεί ότι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που ήδη διαθέτουν δωρεάν WiFi είναι: Αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Παλάτι του Μ. Μαγίστρου και Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Δελφών, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη και Μουσείο Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Αρχαία Κόρινθος, Αρχαιολογικός χώρος Δήλου, Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας.
mononews.gr
Σχετικά Άρθρα
Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Κοπή Βασιλόπιτας και βραβεύσεις στις 17 Ιανουαρίου
Νίκος Οικονομόπουλος – «Έκπτωτος Άγγελος»: Το τραγούδι του 2024
Μεσολόγγι – «Διέξοδος»: 25 χρόνια καθημερινής λειτουργίας