Λιμάνι Ναυπάκτου: Την Κυριακή η μουσική εκδήλωση «Μεσόγειος των θρήνων και των ερώτων…»
- Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σας προσκαλούν στη μουσική εκδήλωση «Μεσόγειος των θρήνων και των ερώτων…» του Πατρινού συγκροτήματος «A Companhia Artistica», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21:00 στο Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου CoHeN («Coastal Heritage Network») που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Interreg «Greece-Italy 2014-2020», στο οποίο η Εφορεία Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης και ανάδειξης στα Κάστρα της Ναυπάκτου και της Βόνιτσας, καθώς και στο Φρούριο Ακτίου.
Επίσης, οργανώνεται μόνιμη έκθεση στην ακρόπολη του Κάστρου που αφορά στην πόλη της Ναυπάκτου κατά τη βυζαντινή περίοδο, καθώς και ψηφιακή έκθεση με τα μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας κατά τη βυζαντινή περίοδο στο κτήριο του Αλή Πασά στο Κάστρο Βόνιτσας. Το έργο ολοκληρώνεται τέλος Νοεμβρίου 2023.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Πόλυ Νικολοπούλου: Σοπράνο
Μαρία Νικολοπούλου: Πιάνο
Μαρία Μεσσάρη: Φλάουτο
Χριστιάνα Ζάρου: Βιολί
Δήμητρα Κατσουλιέρη: Βιολοντσέλο
Συμμετέχει ο Βασίλης Κωνσταντάρας: Βαρύτονος
Χορεύουν: Γαβριέλα Καραζάνου
Μαριελένα Κατσιμέντε
Συνθέτης -Ενορχηστρωτής: Νίκος Δημογιάννης
Υπεύθυνη Γυναικείου Συνόλου: Μαρία Νικολοπούλου
Σχετικά Άρθρα
Γ. Παπαναστασίου στον Antenna Star 103.5: «Δε θα πληρώσει τα χρέη άλλων Δ.Ε.Υ.Α. ο Δ. Αγρινίου (Ηχητικό)
Στον Antenna Star 103.5 ο Λεωνίδας Μάττας για την απεργία των ταξί στο Αγρίνιο (Ηχητικό)
Στον Antenna Star ο Χρ. Χατζηπαναγιώτης για το «Αυτός, o Άλλος και το Παντελόνι του» (Ηχητικό)