Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό μπακαλιάρος ξαλµυρισµένος και κοµµένος σε μερίδες
- 1½ κιλό κρεµµύδια μέτρια κοµµένα σε χοντρές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 δαφνόφυλλο
- 3-4 κόκκοι μπαχάρι
- 400 γραµ. ψιλοκοµµένες ντομάτες
- 1/2 φλ. σταφίδα ξανθή
- 1/2 φλ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
- πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Eκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τον κοκκινιστό μπακαλιάρο στο φούρνο με κρεμμύδια, ζεσταίνοντας πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεµµύδια και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και σβήνουμε µε το κρασί. Τρίβουμε πιπέρι και ρίχνουμε την ντομάτα. Αφήνουμε τη σύµβραση να βράσει για 10 λεπτά. Την αδειάζουμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.
Πανάρουµε τον μπακαλιάρο σε αλεύρι και τον μπήγουμε στη σύµβραση. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 40 λεπτά. Δοκιµάζουµε αν ο μπακαλιάρος στιφάδο χρειάζεται αλάτι, και αν χρειάζεται αλατίζουμε. Με προσοχή όμως, γιατί μπορεί ο μπακαλιάρος να είναι αλμυρός.
argiro.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατέρας Νικόλαος έμαθε για την εγκυμοσύνη της Χλόης
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Οι ένοικοι του «Buona Mattina» διαγωνίζονται για ένα διαφημιστικό!
«Grand Hotel»: Χαραλάμπης και Θεώνη συνειδητοποιούν το τέλος του έρωτά τους