Μπάμιες με γαρίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό γαρίδες,
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. ούζο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Χαράσσουμε τις γαρίδες εγκάρσια και τις βάζουμε σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, σβήνουμε με το ούζο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com