Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης» Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης
- 1. Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
α. Στο καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης», ορίζεται ότι «Σκοπός του Σωματείου είναι η πνευματική, κοινωνική, πολιτιστική και η λαογραφική ανάπτυξη της κοινότητας Μπαμπίνης του Δήμου Ξηρομέρου».
β. Προς τούτο οργανώθηκε και συνεχίζει να οργανώνεται, το Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης.
γ. Στα πλαίσια των παραπάνω, οργανώθηκε η βιβλιοθήκη μας, στο πρώην Κοινοτικό Γραφείο (εντός του Δημοτικού Σχολείου).
δ. Τούτο έγινε, χρησιμοποιώντας υπάρχοντα έπιπλα (μεταξύ των οποίων και έπιπλο – βιβλιοθήκης δωρεά του συγχωριανού μας δικηγόρου Γρίνου Γεωργίου) και συγκεντρώνοντας και ταξινομόντας όλα τα υπάρχοντα βιβλία.
2. Για καλύτερη ενημέρωση σας, όπως σχετικές φωτογραφίες.
3. Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ μας, πλέον από τώρα και μετά, λειτουργεί ως ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ. Δηλαδή όποιος θέλει μπορεί να παίρνει ένα βιβλίο, να το διαβάζει και να το επιστρέφει.
Ο Πρόεδρος
Πέτρος Χρυσικός
Σχετικά Άρθρα
Μεσολόγγι: Θερινός Κινηματογράφος για μία και μοναδική βραδιά ψυχαγωγίας
Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου – Ηρώ Σαΐα: Σάββατο, 9 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην Αρχαία Πλευρώνα!
Αιμίλιος Χειλάκης: Ο Αγρινιώτης ηθοποιός ακύρωσε την παράσταση στο Λαύριο λόγω της φωτιάς