Συστατικά
2 μπανάνες, ώριμες
50 γρ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
350 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
1 αβγό, μεσαίο
1 αχλάδι
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. σύκα, αποξηραμένα
100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
250 γρ. βρόμη, αποφλοιωμένη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για τη σύνθεση
1 αχλάδι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες, το μέλι, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν οι μπανάνες και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου, το αβγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το αχλάδι και το βάζουμε σε άλλο μπολ.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τα σύκα και τα βάζουμε στο μπολ με το αχλάδι.
Προσθέτουμε το αμύγδαλο, τη βρόμη, αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τα ξηρά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα 32×25 εκ.
Ξεφλουδίζουμε το άλλο αχλάδι, κόβουμε σε λεπτές φέτες και απλώνουμε πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»