Συστατικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα μπούκοβο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 ψωμάκια για burger
200 γρ. mix τυριών
6 φέτες μοτσαρέλα
Για το σερβίρισμα
κέτσαπ
μουστάρδα
μαϊντανό
πατάτες τηγανητές
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, το ξύσμα από το λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Πλάθουμε 6 λεπτά μπιφτέκια ώστε να έχουν την ίδια διάμετρο με τα ψωμάκια μας.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια του burger στη μέση και πιέζουμε με τα χέρια μας την ψίχα ώστε να κάνουμε στο κάθε ψωμάκι μια εσοχή.
Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Γεμίζουμε τις εσοχές με το mix τυριών, τις φέτες μοτσαρέλας, το μπιφτέκι και πιέζουμε απαλά για να κολλήσουν μεταξύ τους τα υλικά.
Ψήνουμε στη γκριλιέρα με το μπιφτέκι προς τα κάτω για 3-4 λεπτά. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε το ψωμάκι για 1 λεπτό να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«The Voice of Greece»: Ο Αγρινιώτης Θοδωρής Νεοφώτιστος στην ομάδα του Μαζωνάκη!
«Η Γη της Ελιάς»: Οι Βρεττάκοι μαθαίνουν πως η Αμαλία έβαλε να τους κάψουν το σπίτι
«Το Δίχτυ»: Το δεύτερο συγκλονιστικό επεισόδιο με θέμα τον εθισμό στα ναρκωτικά