Συστατικά
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. λουκούμια
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 30 γρ. Παίρνουμε το ένα κομμάτι το πιέζουμε ελαφρά στην παλάμη μας και τοποθετούμε στο κέντρο του ένα λουκούμι. Πλάθουμε απαλά για να καλυφθεί το λουκούμι και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Προσοχή, δεν πλάθουμε πολύ για να μην βγάλει η ζύμη το λάδι της.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της ζύμης και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε να στεγνώσουν, κάνουμε γραμμές με τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατέρας Νικόλαος έμαθε για την εγκυμοσύνη της Χλόης
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Οι ένοικοι του «Buona Mattina» διαγωνίζονται για ένα διαφημιστικό!
«Grand Hotel»: Χαραλάμπης και Θεώνη συνειδητοποιούν το τέλος του έρωτά τους