Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα

Συστατικά

  • 160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 130 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το φτερό για 1-2 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το αβγό και χτυπάμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τα βάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να δέσει το μείγμα.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί η ζύμη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε με πλάστη ή ανάμεσα από 2 λαδόκολλες μέχρι να έχει η ζύμη μας πάχος 0,5 εκ.
  • Κόβουμε με ένα κουπ πατ 6 εκ. τη ζύμη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη. Στα μισά κομμάτια κάνουμε μια τρύπα στη μέση με ένα κουπ πατ 2 εκ. Στο τέλος θα έχουμε 24 κομμάτια σαν δίσκο και 24 σε σχήμα δαχτυλιδιού.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 13-15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη άχνη στα δαχτυλίδια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μοιράζουμε τη μαρμελάδα στα ολόκληρα κομμάτια, καλύπτουμε με τα δαχτυλίδια και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com