Μπισκότα βουτύρου με 4 υλικά

Συστατικά

  • 190 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 βανιλίνη

Για το σερβίρισμα

  • πραλίνα φουντουκιού του Άκη
  • πραλίνα φράουλα του Άκη
  • πραλίνα καραμέλα του Άκη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει.
  • Βάζουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το φτερό σε σιγανή προς μέτρια ταχύτητα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και προσθέτουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τριμμένη άμμος.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε για δεμένη ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Μεταφέρουμε το ένα κομμάτι σε ένα ίσιο ταψί με λαδόκολλα. Καλύπτουμε με άλλο κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει η ζύμη το ίδιο μέγεθος με το ταψί.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε 12 μπισκότα με ένα κουπ πατ 6 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη.
  • Βάζουμε τα ταψιά με τα μπισκότα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την ζύμη που περισσεύει περιμετρικά και ψήνουμε για 15 λεπτά. Τη ζύμη που περισσεύει μπορούμε να την κάνουμε μικρά μπισκότα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και απλώνουμε την πραλίνα της αρεσκείας μας. Καλύπτουμε με άλλο μπισκότο ώστε να έχουμε 12 γεμιστά μπισκότα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com