Μπομπότα γλυκιά με σταφίδες

Συστατικά

  • 800 γρ. νερό, χλιαρό
  • 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 500 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 165 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο σε δόσεις, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
  • Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει ένας χυλός.
  • Προσθέτουμε τα 150 γρ. ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά με τα 15 γρ. ελαιόλαδο ένα ταψί 25×35 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξει και να χρυσαφίσει η πίτα.
  • Αφαιρούμε την πίτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

 

akispetretzikis.com