Συστατικά
- 800 γρ. νερό, χλιαρό
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 500 γρ. καλαμποκάλευρο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. σταφίδα ξανθή
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 165 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο σε δόσεις, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει ένας χυλός.
- Προσθέτουμε τα 150 γρ. ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρά με τα 15 γρ. ελαιόλαδο ένα ταψί 25×35 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξει και να χρυσαφίσει η πίτα.
- Αφαιρούμε την πίτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»