Κόβουμε το ψωμί σε 6-8 φέτες και αλείφουμε με τα 50 γρ. ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί, στοιχίζοντας τη μια δίπλα στην άλλη, και ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αναποδογυρίζουμε τις φέτες, και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Κόβουμε τη μια σκελίδα του σκόρδου στη μέση, καρφώνουμε με ένα πιρούνι τη μισή σκελίδα, και αλείφουμε με την κομμένη της πλευρά τις φέτες του ψωμιού, ώστε να αρωματιστούν ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την άλλη μισή σκελίδα σκόρδου.
Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου και τα φύλλα βασιλικού, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το ξίδι βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα της ντομάτας πάνω στις φέτες του ψωμιού.
Σχετικά Άρθρα
«MasterChef 2025» – Γκρι Μπριγάδα: Σχεδόν ομόφωνα αρχηγός ο Κλεό από το… Μεσολόγγι!
«Άγιος Έρωτας»: Συλλαμβάνεται ο Αργύρης, ανησυχεί ο Κλεάνθης
Λόττο: Κερκυραίος κέρδισε 12.000 ευρώ