Συστατικά
Για το σιρόπι
- 600 γρ. νερό
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τα κέικ
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 6 αβγά, μεσαία
- 80 γρ. τρούφα σοκολάτας
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο, για το ταψί
Για το γλάσο σοκολάτας
- 125 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. κακάο
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. νερό
- 100 γρ. γάλα
- Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το πορτοκάλι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 4-5 λεπτά να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι, ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο αλεύρι, την τρούφα σοκολάτας, το μπέικιν, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 32×25 εκ. και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε και περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
- Αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό μας.
Για το γλάσο σοκολάτας
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει το κακάο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ στο κατσαρολάκι με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
- Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά»: Η Πανδώρα πολιορκεί και πάλι τον Σίλβιο…
«Διάφανη Αγάπη»: Ο Στέφανος (από τον άλλον κόσμο) σώζει την Άννα
«Η Παραλία»: Ο Δημητρός εξαφανίζεται προκαλώντας πανικό στο χωριό – Περιλήψεις επεισοδίων (25 έως 28/11)