Πολύ χαίρομαι που βλέπω ότι η Περιφέρεια ασχολείται -και δείχνει να ασχολείται σοβαρά- με τον κοιμώμενο γίγαντα της γαστρονομίας.
- Επιτέλους, να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε, τι διαθέτουμε κι τι μπορούμε να κάνουμε.
Μιλάμε για ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών προϊόντων στην ελληνική και παγκόσμια γαστρονομία, αλλά και για την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και δυνατότητας που διαπιστώνονται σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Μπορούμε; Η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Αρκεί, βέβαια, να δουλέψουμε σωστά και οργανωμένα. Και να ξεκινήσουμε απ’ τα βασικά.
Δεν νοείται, για παράδειγμα, να μιλάμε για τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, όταν ακόμη δεν έχουμε κάνει κινήσεις για να πιστοποιηθούν ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντα μοναδικά, όπως η χοντροελιά, η μοναδική στον κόσμο λιμνίσια αθερίνα, τα σαγκουίνια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή μας, το αλάτι μας, πολλά απ’ τα τυριά μας κτλ κτλ.
Και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά όταν αφήνουμε, για παράδειγμα, τα πορτοκάλια να σαπίζουν στα δέντρα, ….για να πάμε με το επίδομα επιβίωσης στο περίπτερο να αγοράσουμε τον «φρέσκο χυμό» που έρχεται σε παγοκολώνες απ’ την Τουρκία ή απ’ το Μαρόκο και τη Λατινική Αμερική.
Τα στοιχειώδη, δηλαδή, δεν έχουμε κάνει ακόμα.
Όλα απ’ την Αρχή, λοιπόν… και άντε να δούμε που θα βγει!
Media group «Agrinio 365» | Φώτης Μπερίκος
Σχετικά Άρθρα
Δήμος Αγρινίου: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
«Black Friday ψωνίζουμε από τις μικρές επιχειρήσεις του Αγρινίου», λέει ο Σ.Ε.Ε.Δ.Α.
Β’ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.: Νίκησε και τον Γ.Ο. Αμφιλοχίας, 3/3 ο Παναιτωλικός