«Να μην τολμήσουν και κόψουν ούτε ένα παραπάνω ημερομίσθιο αναπληρωτών»

Η Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ψήφισμα που αφορά τους αναπληρωτές συναδέλφους στις πληγείσες περιοχές και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν.

  • Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος Βαγγέλης Τσούκας και η Γενική Γραμματέας Δέσποινα Πάντου που υπογράφουν το παρακάτω ψήφισμα:

«Η στιγμή της πρόσληψης των αναπληρωτών συμβασιούχων εκπαιδευτικών συνέπεσε με τις τραγικές καταστάσεις που βιώνει για άλλη μια φορά ο λαός μας. Αφού το καλοκαίρι καήκαμε, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θεωρεί τώρα λογικό ότι το φθινόπωρο θα πνιγόμαστε και αρκείται να επαναλαμβάνει μονότονα τις οδηγίες του 112 που αλήθεια, όταν κάποιος πνίγεται μέσα στο σπίτι του σε τι ακριβώς ωφελεί το μήνυμα του 112; Μήπως μπορεί να βγάλει φτερά και να πετάξει; 

Ταυτόχρονα χιλιάδες αναπληρωτές συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται ή πρέπει να μετακινηθούν σε περιοχές που δέχθηκαν καταστροφές από τις πλημμύρες λόγω της επιλεκτικής ανικανότητας του κράτους, είναι ανάγκη να πραγματοποιήσουν την ανάληψη υπηρεσίας στα σχολεία που τοποθετήθηκαν προκειμένου να ξεκινήσουν την εργασία τους μετά από ένα μεγάλο διάστημα ανεργίας. 

Αλλά το υπουργείο αντί να τους βοηθήσει ουσιαστικά με την «ψηφιακή αναβάθμιση» που τόσο διαφημίζει, τους λέει «περιμένετε να φτιάξει ο καιρός να αναλάβετε υπηρεσία αργότερα και στο μεταξύ θα σας κόψουμε ακόμα περισσότερο από το μισθό σας», τη στιγμή που ήδη η πρώτη μέρα ανάληψης (7/9) έχει καθυστερήσει τραγικά με ευθύνη της Κυβέρνησης και ο πρώτος μισθός θα είναι πετσοκομμένος κατά 4 ημερομίσθια! 

  • Να μην τολμήσουν και κόψουν ούτε ένα παραπάνω ημερομίσθιο αναπληρωτών! 
  • Εδώ και τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας και διευκόλυνσης για τους συναδέλφους αναπληρωτές στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές!
  • Να γίνουν ηλεκτρονικά οι αναλήψεις υπηρεσίας των αναπληρωτών από και προς τις περιοχές που είναι αδύνατη η μετακίνηση λόγω καταστροφών και να θεωρηθεί ως μέρα ανάληψης υπηρεσίας η Πέμπτη 7/9/2023!»