Ναυπακτία: Εξιχνιάστηκαν δύο απάτες – Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο κατηγορουμένων

Στη Ναυπακτία εξιχνιάστηκαν δύο απάτες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο κατηγορουμένων.

Πιο αναλυτικά:

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, δύο απάτες, που διαπράχθηκαν στις 10-03-2025 και στις 25-02-2025 στη Ναυπακτία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για διάπραξη απάτης σε βάρος ισάριθμων κατηγορούμενων ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα,

• Στις 10-03-2025, ένας εκ των κατηγορούμενων, προσποιούμενος πελάτη, επικοινώνησε με Τηλεφωνικό Κέντρο Ταξί και με το πρόσχημα της παραλαβής του, από περιοχή της Φωκίδας, έπεισε οδηγό Ταξί να του αγοράσει προπληρωμένη κάρτα -100- ευρώ και τρία πακέτα τσιγάρων.

Στη συνέχεια απέσπασε τηλεφωνικά από τον οδηγό του Ταξί, τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας και αφού χρησιμοποίησε το ποσό διέκοψε την επικοινωνία.

• Στις 25-02-2025, ο δεύτερος κατηγορούμενος, προσποιούμενος λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή γυναίκα, και με το πρόσχημα της καταβολής επιδόματος, την έπεισε να μεταβεί σε περίπτερο να αγοράσει πέντε προπληρωμένες κάρτες συνολικής αξίας -500- ευρώ και να του γνωστοποιήσει τους αριθμούς των καρτών.

Ο κατηγορούμενος αφού της απέσπασε το συνολικό ποσό των -500- ευρώ, διέκοψε την επικοινωνία μαζί της.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας/Παράλληλη Έδρα Ι.Π. Μεσολογγίου.

 

Διαβάστε επίσης: Ναύπακτος: Το τελευταίο «αντίο» στην 27χρονη Μαρία Δροσοπούλου