Η «Ναυμαχία της Ναυπάκτου» στη Νέα Υόρκη

Ειδική εκδήλωση στις Η.Π.Α. για το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του Δήμου Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για πρώτη φορά η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου θα προβληθεί σε ειδική αφιερωματική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Ναυπακτιακή Αδελφότητα, την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής και το Ionian Channel.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια και συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής Νικόλαος Αλεξίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά και θα ακολουθήσουν ομιλίες αμέσως μετά την ολοκλήρωση προβολής της εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά που το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Ναυπάκτου προβάλλεται στο εξωτερικό και μάλιστα στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται μία από τις πλέον δυναμικές κοινότητες της ελληνικής ομογένειας.

Και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας και προβολής που πραγματοποιούμε ως Δήμος Ναυπακτίας.  Ευχαριστούμε θερμά τη Ναυπακτιακή Αδελφότητα και την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής για τη συνεργασία αυτή και ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε από κοινού και νέες δράσεις».