Νέα μέτρα στο «τραπέζι» – Τι αλλάζει από Δευτέρα στα Σχολεία

Νέα μέτρα είναι στο τραπέζι καθώς η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» με χιλιάδες νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Αναμένεται δε, να επηρεάσουν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

  • Οι ειδικοί αναμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, εκτιμώντας ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες οι αριθμοί θα ξεκινήσουν να υποχωρούν.

Τα νέα μέτρα στο τραπέζι

Η αύξηση των μολύνσεων κατά το επόμενο διάστημα έχει βάλει «φωτιά» στις συζητήσεις για νέα μέτρα. Μεταξύ αυτών είναι τα ακόλουθα:

  • Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50, που όπως έχει μεταδώσει το ethnos.gr πρόκειται για μέτρο που προσωρινά πήρε αναβολή.
  • Νέος περιορισμός στον μέγιστο αριθμό πολιτών στους εσωτερικούς χώρους στα καταστήματα της εστίασης
  • Αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πελατών και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης, όπου μέχρι σήμερα μπορούν να βρίσκονται με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Σε αυτό το πνεύμα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες αφορά πως θα ανακοπεί το πολύ μεγάλο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα χωρίς μεγάλες διαταραχές.

Εξήγησε πως εκτός από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Ανοίγουν με νέα μέτρα τα σχολεία

Τα σχολεία ανοίγουν με δια ζώσης εκπαίδευση τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου εφαρμόζοντας επικαιροποιημένα μέτρα. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στην δημοσιότητα 12 ερωτήσεις-απαντήσεις για τη λειτουργία των σχολείων οι οποίες είναι χρήσιμες για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Στις ερωτήσεις του υπουργείου δίνονται απαντήσεις στο τι αλλάζει στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων, για τα self test, στο τι θα γίνεται αν μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός σε COVID-19, τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει και πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση.

ethnos.gr