Νέα συνάντηση Υπ.Α.Α.Τ. με Αντιπεριφερειάρχες

Την ατζέντα των θεμάτων για την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη διαμόρφωσαν οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης περιφερειών της χώρας.

  • Σε νέα τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρου Βασιλόπουλου καθορίστηκε το πλάνο των θεμάτων όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τις αποζημιώσεις στον πρωτογενή τομέα λόγω της πανδημίας (Covid-19), τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων, οι αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β. – Γ.Ο.Ε.Β.), οι προϋποθέσεις συγχώνευσης των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του υπουργείου στις περιφέρειες και η αλιεία.

Σε σχετική επιστολή προς τον Μάκη Βορίδη επισημαίνεται ότι «το αμέριστο ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα τόσο δια ζώσης όσο και δια αλληλογραφίας για τα αγροτικά ζητήματα των Περιφερειών μας μόνο ικανοποίηση μας γεμίζουν.

Στην τελευταία συνάντηση με τους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες και τον θετικό αντίκτυπο που είχε η θεματολογία της ατζέντα μας υπήρξαν ζητήματα που θεωρούμε ότι θα πρέπει να συζητηθούν σε νέο ραντεβού μας.

Μετά και την συνεργασία με τους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες τα ζητήματα που θα θέλαμε να κουβεντιάσουμε είναι οι αποζημιώσεις στον πρωτογενή τομέα λόγω της πανδημίας (Covid-19), τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων, οι αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.- Γ.Ο.Ε.Β.), οι προϋποθέσεις συγχώνευσης των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του υπουργείου στις περιφέρειες και η αλιεία. Αναμένουμε την πρόσκλησή σας με μεγάλο ενδιαφέρον».

e-ea.gr