Νεκτάριος Φαρμάκης: «Έρχεται η μεγάλη νίκη» (Videos – Photos)

Στον κατάμεστο πεζόδρομο της Βότση και με «αέρα» νίκης η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Μπροστά για όλους»

Στο κατάμεστο από κόσμο πεζόδρομο της οδού Βότση πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκλογική νίκη του συνδυασμού του εκτιμώντας ότι «η Κυριακή θα είναι μια όμορφη μέρα. Και η επόμενη Δευτέρα θα είναι η πρώτη μέρα του νέου κύκλου δημιουργίας που μαζί θα ανοίξουμε και πάλι!»

«Η Αιτωλοακαρνανία βροντοφώναξε «όλα από την αρχή» το 2019 και έγινε πρωταγωνίστρια της μοίρας της και οδηγός για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Και είμαι σίγουρος πως αυτή η νέα εποχή που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχιστεί, χάρη σε σας» ανέφερε αρχικά στην ομιλία του και μιλώντας σε προσωπικό τόνο πρόσθεσε : «Όσα έγιναν μέχρι τώρα, δεν φέρουν μόνο μία υπογραφή. Δεν ανήκουν σε μένα. Ανήκουν σε εσάς!

Εγώ δεν είμαι θαυματοποιός. Ούτε τέλειος και αλάνθαστος. Είμαι ένας από εσάς! Γεννήθηκα, μεγάλωσα και στέριωσα το δικό μου σπιτικό και τη δική μου ζωή σε αυτή εδώ την πόλη. Και κοντά στους ανθρώπους αυτής της πόλης έμαθα πως η ζωή κερδίζεται με δουλειά. Πως τίποτα δεν αλλάζει με λόγια, παρά μόνο με έργα».

Κάνοντας ένα απολογισμό των δράσεων της Περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία ανέφερε πως από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και τώρα στην Αιτωλοακαρνανία έχουν διατεθεί πόροι ύψους 111 εκ. ευρώ για έργα και δράσεις του ΕΣΠΑ. Επιπλέον, έχουν διατεθεί 54 εκ. ευρώ για έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 47 εκ. ευρώ για ενισχύσεις στους αγρότες μας και 46 εκ. ευρώ για την στήριξη 2.200 νέων επενδύσεων. Συνολικά, στην Αιτωλοακαρνανία έχουν διατεθεί 258 εκ. ευρώ!

«Μιλάω για πραγματικά χρήματα που έχουν ήδη δοθεί. Όχι για εντάξεις ή για προϋπολογισμού. Χρήματα που δόθηκαν για έργα που έγιναν! Όχι για σχέδια επί χάρτου! Και αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν» πρόσθεσε με νόημα ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ακολούθως έκανε επιγραμματική αναφορά σε ορισμένα έργα της Περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία, όπως αυτό στην είσοδο του Αγρινίου, την αποκατάσταση του θεάτρου της Πλευρώνας. τη λειτουργία του Χρυσογελέϊκού στο Μεσολόγγι, την αποκατάσταση του δρόμου Αντιρρίου – Ναυπάκτου, το καταφύγιο αλιευτικών σκαφών στη Βόνιτσα, στον υπεριδπλασιασμό των πόρων για τις αστικές αναπλάσεις στο Αγρίνιο.

«Όμως, δεν είμαι «πλασιέ έργων». Και κυρίως δεν είμαι «πλασιέ οραμάτων». Είμαι άνθρωπος της δουλειάς. Της δουλειάς, που μέρα – μέρα δημιουργεί αποτέλεσμα, το οποίο όταν είναι πραγματικό, είμαι βέβαιος πως το βλέπει ο πολίτης, γιατί τελικά το καρπώνεται ο πολίτης» πρόσθεσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης και εκτίμησε ότι «η Αιτωλοακαρνανία ξαναβρίσκει το «χρώμα» της, ανακαλύπτει και πάλι τη κοιμισμένη δυναμική της».

Στην συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στις δυσκολίες που πρόεκυψαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας.

«Δεν δεχτήκαμε να βρούμε δικαιολογίες πίσω από οποιαδήποτε κρίση.Σηκώσαμε ακόμα πιο ψηλά τα μανίκια και αποφασίσαμε να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας με κάθε τρόπο» είπε ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναφερόμενος στην ανακατεύθυνση πόρων 50 εκατομμύρια ευρώ «για να προσφέρουμε οξυγόνο επιβίωσης στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του τόπου μας». Υπό αυτό το πρίσμα ο ίδιος εξήγησε και τη μείωση της ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα.

«Το 9,9% της σημερινής ανεργίας σε σχέση με το 25,6% του 2019, έχει μόνο μία εξήγηση: Τη δουλειά και την προσπάθεια!» είπε χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η Αιτωλοακαρνανία της επόμενης 5ετίας, σύμφωνα με το Νεκτάριο Φαρμάκη πρέπει να είναι τόπος ισχυρής ανάπτυξης σε τρεις πολύ σημαντικούς πυλώνες. Ο πρώτος είναι η πρωτογενής παραγωγή. Ο δεύτερος είναι ο τομέας της εξωστρέφειας και του τουρισμού. Και ο τρίτος πυλώνας πρέπει να είναι το νερό ως πηγή ενέργειας, αλλά και η δυνατότητα που γενικότερα υπάρχει ώστε ο τόπος μας να γίνει πρωτεύουσα πράσινης ανάπτυξης για όλη τη χώρα.

«Η κατασκευή των τοπικών δικτύων φυσικού αερίου εδώ στο Αγρίνιο είναι μόνο το πρώτο βήμα. Όμως, οφείλουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο και σε άλλες περιοχές» είπε ο Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε ότι «αναμφίβολα, εμβληματικό έργο σε αυτή την νέα εποχή θα είναι το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που ήδη δρομολογούμε και το οποίο θα ανακουφίσει χιλιάδες αγρότες και πολίτες από το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος».

Τέλος το δίλημμα της Κυριακής, σύμφωνα με το Νεκτάριο Φαρμάκη, είναι ένα: «Προχωράμε προς τα εμπρός ή ρισκάρουμε να πάμε πίσω;Διασφαλίζουμε όσα ήδη κερδίσαμε και πάμε για τα επόμενα ή αφηνόμαστε στα χαμένα όνειρα και στα χαμένα στοιχήματα;»

«Η Αιτωλοακαρνανία δεν γυρίζει πίσω! Αυτός εδώ ο νομός που το 2019 απέδειξε τη δύναμή του, θα την αποδείξει άλλη μία φορά στις εκλογές της Κυριακής, φωνάζοντας σε όλη τη Δυτική Ελλάδα «πάμε μπροστά για όλους!».

Η νίκη μας θα έρθει και θα είναι μεγάλη! Και θα είναι μία νίκη όλων!» εκτίμησε κλείνοντας ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Δείτε εικόνες και βίντεο: