Νέο «δόγμα» για τις συναθροίσεις ετοιμάζει ο Χρυσοχοΐδης

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις και το πώς η αστυνομία θα διαχειρίζεται τις συγκεντρώσεις, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» σημείωσε ότι η ομάδα ήπιας αστυνόμευσης με την επωνυμία «Οδός» θα ασχολείται με τις συγκεντρώσεις, ενώ μιας άλλη ομάδα, ήπιας μορφής σώμα, θα ασχολείται με την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Επίσης ανέφερε πως «αλλάζει η χρήση χημικών με ηπιότερα μέσα» και ότι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν με τις ανακοινώσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε, με αφορμή εκείνους που επέστρεψαν από το Ντουμπάι, ότι οι αστυνομικοί που επιστρέφουν από Έβρο και νησιά εντάσσονται στην επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας. Την ίδια στιγμή ο υπουργός σημείωσε πως «ήταν αξιοθαύμαστη η πειθαρχία που επέδειξαν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» λέγοντας ότι «έγιναν σεβαστές οι εκκλήσεις της κυβέρνησης».

Ανέφερε μάλιστα πως «στοίχημα είναι να μην έχουμε κρούσματα τις επόμενες ημέρες ώστε να μην υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας» και τόνισε πως ο ίδιος μαζί με τους επιδημιολόγους παρακολουθούν βήμα βήμα όλες τις περιοχές.


reporter.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr