Νέο ντουέτο στην ενημέρωση από Δευτέρα

Το Reader.gr καταγράφει τα πρόσωπα πίσω από τις εργώδεις προετοιμασίες των τελευταίων μηνών για την προμήθεια των εμβολίων και τη διαδικασία που ξεκινά τις επόμενες μέρες. Ποιοι θα ενημερώνουν για τα εμβόλια από Δευτέρα. Η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε ειδήσεις ως προς την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του Reader.gr για τους πρώτους εμβολιασμούς στις 27/12 σε νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, μια νοσοκόμα και ένας ηλικιωμένος άνδρας θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο, ενώ ήδη έχουν κλειδώσει οι λίστες στον Ευαγγελισμό, το Σωτηρία, το Αττικόν, το Θριάσειο και το Ασκληπιείο που θα είναι τα πρώτα πέντε νοσοκομεία που θα λειτουργήσουν ως κέντρα εμβολιασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δε, δεν αποκλείεται να κάνει το εμβόλιο στις 28/12, στον Ευαγγελισμό, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Το project του εμβολιασμού, πάντως, προετοιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό, μια με ομάδα ανθρώπων να έχουν μπει στην προμετωπίδα και να κάνουν πολλή δουλειά. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, οι συσκέψεις για το εμβόλιο έγιναν ακόμα και διπλές σε καθημερινή βάση, με τη δεύτερη να φιλοξενείται στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του Βασίλη Κικίλια, του Κυριάκου Πιερρακάκη, του Βασίλη Κοντοζαμάνη, του υφυπουργού Επικρατείας Ακή Σκέρτσου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του γενικού γραμματέα Συντονισμού Θανάση Κοντογεώργη, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου, του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίου και του εκπροσώπου του ΓΕΕΘΑ, ταξιάρχου Αρίστου Περρή, εκπροσωπώντας τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος έδωσε το παρών και στη χθεσινή ενημέρωση.

Ειδικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους θεωρείται, εντός του κυβερνητικού επιτελείου, ως ο… Mr Εμβόλιο, καθώς είναι αυτός που έχει χειριστεί όλα τα logistics του πιο μεγάλου, ίσως, project που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση. Ακόμα, κεντρικό συντονιστικό ρόλο είχαν ο Άκης Σκέρτσος και ο στενός του συνεργάτης Θανάσης Κοντογεώργης, οι οποίοι έχουν συνολική εποπτεία του σχεδίου και αναλαμβάνουν να συνδέουν όλα τα βήματα της διαδικασίας. Από εκεί και πέρα, καίριος θεωρείται πλέον και ο ρόλος του στρατού, όπως φάνηκε από τη χθεσινή παρουσία του κ. Φλώρου, καθώς θα επωμιστεί ένα μεγάλο κομμάτι του εμβολιασμού, αλλά και των τεστ σε στρατιωτικές μονάδες και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Κομβικός ο ρόλος του διδύμου, Μαρίας Θεοδωρίδου και Μάριου Θεμιστοκλέους, που αρχής γενομένης από μεθαύριο Δευτέρα θα αποτελέσουν σε εβδομαδιαία βάση την αιχμή του επικοινωνιακού δόρατος σε ό,τι αφορά στα ζητήματα του εμβολιασμού. Πρόσωπα, που γνωρίζουν την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού κάνουν λόγο για μία εξαίρετη επιστήμονα, κάνουν λόγο, δε, για τον…θηλυκό Τσιόδρα, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι βαθιά γνώστρια του αντικειμένου έχοντας παράλληλα και τη συναισθηματική  ενσυναίσθηση να «απαντά» στις εύλογες ανησυχιές των πολιτών γύρω από το εμβόλιο, αλλά και στη διανομή εμβολίων σε δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές.

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κ. Θεοδωρίδου, η οποία από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Θεωρείται εξαιρετικά έμπειρη, αλλά και ήπια, ένα πρόσωπο της καθημερινότητας και θα αναλάβει να ενημερώνει τους πολίτες για τη χρονοσειρά του εμβολιασμού, αλλά και για επιστημονικά θέματα που άπτονται των εμβολιασμών. Από τη Δευτέρα, δε, στην ενημέρωση τακτική παρουσία θα έχει και ο κ. Θεμιστοκλέους.


reader.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr