Νεώριο Αρχαίων Οινιαδών: «Μουσικές Ιστορίες» με Κορκολή και Μανουσάκη (Videos – Photos)

«Σε μια μαγευτική βραδιά, όπου το σκηνικό του αρχαίου Νεωρίου μας οδήγησε 3.000 χρόνια πριν και η αρχέγονη ατμόσφαιρα της φύσης κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι ενώθηκαν με τα αριστουργηματικά μουσικά ακούσματα του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη ο αρχαιολογικός χώρος των Οινιαδών του Δήμου μας αναδεικνύει τον μεγαλείο και τον θησαυρό του», ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

  • Βρισκόμενο κοντά στο Αρχαίο Λιμάνι της πόλης φιλοξενούσε τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των πλοίων. Σήμερα σώζονται ακόμη και εντυπωσιάζουν οι μεγάλοι μεταλλικοί κρίκοι, οι δέστρες των πλοίων της αρχαιότητας και τα ερείπια των πύργων που το προστάτευαν.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αντιλαμβανόμενος την τεράστια σημασία της παρουσίας ενός τέτοιου χώρου στον κάμπο των Οινιαδών, πλησίον του αρχαίου θεάτρου, το οποίο βρίσκεται ήδη σε φάση συντήρησης και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας αναλαμβάνει σειρά δράσεων για να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί.

Απαρχή ήταν η χθεσινοβραδινή διοργάνωση μιας συναυλίας ποιότητας με τους Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη με τίτλο «Μουσικές Ιστορίες» σε ένα ρεσιτάλ πιάνου – φωνής που θα «δέσει» υπέροχα με το επιβλητικό Μνημείο.

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης δημιουργεί μια συναρπαστική παράσταση με τραγούδια και μελωδίες που έχουμε αγαπήσει. Με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, μας αφηγήθηκαν με νότες τη μουσική του διαδρομή, με τεράστιες επιτυχίες του που έχουν αφήσει εποχή (“Σκόνη και θρύψαλα”, “Δεν είσαι εδώ”, “Στους πέντε ανέμους”, “Ο άγγελός μου”, “Κάθε φορά που με κοιτάζεις”, “Σ’ έχω ερωτευτεί”, “Λατέρνα”, “Εκατό φορές κομμάτια”, “Θες”, “Σβήσε το φεγγάρι”, “Κάποιες φορές”), τραγούδια που έχει αγαπήσει αληθινά, όπως επίσης τραγούδια μεγάλων δημιουργών.

Στο πρόγραμμα συναντήθηκαν ο Γιάννης Σπανός με τον Μάνο Λοΐζο, ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Θάνο Μικρούτσικο, ο Μάνος Χατζιδάκις με τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Ακολουθούν αποσπασματικά βίντεο καθώς και φωτογραφικό υλικό των ιστοσελίδων του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr):